0
Dokter Do

#Veranderingen…

mei 6, 2020

Vier jaar geleden begon ik Dokter Do, met het idee mijn familie en vrienden mee te nemen in de wonderlijke werelden van een arts in spe. Terwijl ik de dromen vervulde van mijn ouders en “inspiratie” was voor vele die dokter wilden zijn, probeerde ik mijn eigen droom hevig te onderdrukken. Mijn grootste droom is namelijk altijd geweest om een legendarische schrijfster te worden. Op het niveau van Shakespeare, Charles Dickens, Paulo Coelho, Kahlil Gibran en als we toch zo brutaal mogen zijn om te dromen: Rumi. Pff, how I wish.

Helaas kost tijd geld. Afgelopen jaren heb ik veel van mijn eigen loon geïnvesteerd in Dokter Do. In het onderhouden van de website (dure dingen), in het drukken van mijn boeken, er komt zoveel meer bij kijken dan ik in eerste instantie dacht en veel tijd heb ik naast een fulltime job niet meer. Mijn droom om een legendarische schrijfster te worden, kan ik simpelweg niet meer onderdrukken. Ik heb het gevoel dat de tijd te snel gaat en inmiddels ben ik al dertig geworden! Het is NU of nooit.

Dan kom je voor moeilijke keuzes te staan. Stoppen met Dokter Do? Stoppen met werken en fulltime voor Dokter Do gaan? Alles riskeren en mijn schrijfdromen waarmaken?

Het zijn lastige keuzes geweest, maar ik heb een oplossing kunnen vinden: Memberships! Ik hoop dat ik hiermee kan veroorloven om tijdelijk parttime te gaan werken, zodat ik meer tijd heb voor het schrijven, mijn gastbloggers te kunnen betalen en projecten op te kunnen zetten in ontwikkelingslanden. Films en series. Meer korte verhalen, op de website maar ook als boeken. Ik wil het allemaal.

Ik wil persoonlijker, intenser en gedurfder schrijven. Echter niet voor iedereen, maar alleen de harde kern. Niet alles hoeft open en bloot op internet, sommige dingen deel ik liever alleen met een kleine groep. Een groep die ik ook echt kan bereiken via mijn website en niet afhankelijk ben van een algoritme (zoals facebook en instagram, die willekeurig volgers kiest).

Treur echter niet. Als je geen member wil zijn, veranderd er helemaal niets. Je kunt nog blijven genieten van af en toe een blogje van mij of mijn gastbloggers, zoals je al deed. Wil je echter meer lezen, dan is een membership misschien iets voor jou. Heb je het niet zo breed, maar ben je een die-hard Dokter Do fan? Stuur mij dan s.v.p een bericht. We komen er samen wel uit.

Ik ga niet stoppen met Dokter Do, tenzij dit idee een flop blijkt te zijn🤣, noch stoppen met het verwezenlijken van mijn dromen en doelen in het doktersvak, noch met het schrijven. Ik ga het allemaal tegelijkertijd doen. Maar dit keer sterker, beter, krachtiger, creatiever dan ik ooit ben geweest. Het gaat mij lukken, want dit keer ben ik niet alleen. Ik heb mijn trouwe community, mijn vaste gastbloggers, mijn familie en beste vriendinnen.

Zonder jullie lukt het niet.

Ook leuk om te lezen

This category can only be viewed by members.

Geen reacties

Laat een reactie achter