0
Zuster Esmée

# Ik ga op reis en ik neem mee..

oktober 22, 2019

Vakantie. Spanje. Zon. Zee. Strand. Alles wat mijn hart maar wenst. Heerlijk ontspannen onder het Spaanse zonnetje aan de prachtig helderblauwe zee. Wat wil een mens nog meer?

Niet alleen ik als ‘millennial’ wil hiervan genieten, maar duidelijk mag zijn dat de 65-plusser hier net zo hard van geniet. Een echtpaar in het bijzonder valt mij op. Terwijl we in ons hotel aan het zwembad liggen zie ik een echtpaar aankomen van zo om en nabij de zeventig. Cute echtpaar, maar niet alleen dat valt me op. Ik zie dat er nog iemand met ze meeloopt, aan de arm van deze beste man loopt een vrouw die zeker boven de negentig is. Ik gok dat het zijn moeder is. Voorovergebogen schuifelt ze mee naar het zwembad. Benen vol oedeem, kyfose waar je u tegen zegt, maar ze komt vooruit. Stapje voor stapje nadert ze het zwembad in haar blauwe badpak met bloemenprint.

Zoon helpt haar in een stoel en haalt een drankje voor haar. Mijn hart slaat een slag over, dit is toch prachtig. Rustig en tevreden zit ze in haar stoel, wachtend tot haar zoon terug is. Schoondochter heeft zich ondertussen ook geïnstalleerd op een stoel in de buurt van mevrouw. De lachrimpels worden nog groter wanneer zoon met een drankje in zijn handen aan komt lopen. Ze neemt een slok, kijkt haar zoon met glunderende ogen aan en vraagt iets in een taal wat ik niet versta.

Haar zoon kijkt haar bedenkelijk aan, maar gaat over tot actie. Hij helpt haar uit de stoel en arm in arm lopen ze naar het kinderbad. Daar waar hij haar de trapjes afhelpt en haar stevig vasthoudt aan de armen. Stap voor stap gaat ze de treden in alle voorzichtigheid af tot ze op de vloer van het kinderbad staat. Ze loopt naar de zijkant en gaat daar parmantig opzitten met de benen in het water. Pootjebaden. Ze houdt het niet lang vol, maar ze doet het toch. Zoon helpt haar wederom terug uit het kinderbad in de stoel, waar ze overgaat op het opdrinken van haar drankje.

Stel je toch voor; je bent negentig en je kind neemt je mee op vakantie waar je de tijd van je leven hebt in het kinderbad. Dat moet toch genieten zijn. Ik prijs deze zoon dan ook de hemel in. Je moeder op haar oude dag nog zo laten genieten. Diep respect.

———————————————————-
Zuster Esmée is wijkverpleegkundige en blogt/vlogt over haar werkzaamheden om een positiever kijk te geven op het werken in de zorg, met name thuiszorg. Esmée is ook te volgen op instagram zuster-esmee en op haar Facebookpagina: Zuster Esmée

Ook leuk om te lezen

Geen reacties

Laat een reactie achter