#WaarKomJeVandaan

‘Ik kom u een heel vervelend prikje in de pols geven, meneer.’ Ik schudde zijn hand en nam naast zijn bed plaats op een krukje. ‘In mijn pols? Wat een gekke plek om in te prikken kind.’ Ik grinnikte. ‘Ja, dat komt omdat ik arterieel bloed nodig heb, in plaats van veneus. En in de pols kan ik daar het makkelijkst bij.’ Hij richtte zijn blik naar het plafond, zuchtte en zei: ‘Je doet maar kind.’ Terwijl ik zijn polsslag in zijn pols probeerde te voelen, vroeg ik hem hoe het met hem gaat. Hij trok zijn schouders op en zei: ‘Geen idee. Ik denk dat ik doodga.’ Hij keek mij heel even aan. ‘En, heb je mijn pols al gevonden?’ ‘Nou, ik voel hem bijna niet bij u. En ik moet hem wel goed kunnen voelen, anders weet ik niet waar ik zo in prik,’ legde ik uit. ‘Dat was vroeger ook altijd zo, kind. Mijn pols is slecht te voelen. Volgens mijn vrouw heb ik geen hart.’ Ik lachte.

‘Normaal doe ik er niet zo lang over meneer, maar ik kan hem echt amper voelen,’ zei ik teleurgesteld na 5 minuten zoeken. ‘Ach kind, prik er gewoon in. Waar kom je trouwens vandaag? Turkije?’ ‘Nee,’ zei ik en prikte in zijn pols. ‘Marokko?’ raadde hij verder. ‘Nee, ook niet,’ en keek aandachtig of het spuitje zich al begon te vullen met bloed. ‘Suriname?’ ‘Ook niet, maar kijk we hebben al een klein beetje bloed in het buisje!’ zei ik enthousiast. ‘Wees maar niet al te blij hoor kind, ze kunnen hem nooit helemaal vullen. Curaçao?’ Ik glimlachte. ‘Nee, ook niet. U bent niet zo goed met raden.’ ‘Nederland?’ ‘Ja, ook maar oorspronkelijk uit Irak,’ hielp ik hem. ‘Irak!? Nou ik zal je zeggen, je bent wel een mooie meid.’

‘Dankjewel,’ zei ik en haalde de naald uit zijn pols. ‘U had gelijk, veel bloed zit er niet in. Bijna niets! Mag ik het in u andere pols proberen?’ vroeg ik vriendelijk. ‘Je zoekt gewoon een manier om langer bij mij te zitten. Ze zetten je zeker weer te hard aan het werk hé.’ Ik moest weer lachen. ‘Hoe oud bent u eigenlijk?’ vroeg ik nieuwsgierig. ’82 lentes oud.’ ‘Echt? U heeft anders de energie van een 28 jarige.’ ‘28? Zou je wel willen. Hoezo, zoek je verkering?’ grapte hij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie