#Tupac

Zie je dat gebouw op de achtergrond, waar ik zo dromerig en verliefd naar staar? Dat is het Erasmus Medisch Centrum. Het (zieken)huis, waar ik opgroeide van het naïeve jonge meisje, naar de nog steeds ietwat naïeve ‘volwassen’ vrouw.

Ik heb hier gelachen, gehuild, vrienden voor het leven gemaakt, in lijken gesneden, de tofste artsen ontmoet maar vooral ontroerende en inspirerende patiënten leren kennen. Sommige van die patiënten, vergeet ik nooit meer. Zoals het kleine blonde meisje van een jaar of vijf.

Terwijl ik uit het raam tuurde en verstild in dagdromerij mijn droge boterham oppeuzelde, voelde ik iets aan mijn witte jas trekken. Ik keek op en zag een klein meisje met onbestemd blauw ogen. Haar blonde krullen hingen engelachtig over haar schouders. Het soort ‘wavey hair’ wat ik laatst 3 uur met een wavey style iron heb proberen te bereiken.

‘Dag meissie, wat kan ik voor je doen?’ vroeg ik en propte mijn laatste hap boterham in mijn mond. ‘Mijn kindje is ziek,’ antwoordde ze met een bezorgd piepstemmetje en liet mij haar knuffelbeest zien. ‘Wat een mooie knuffelbeer heb jij!’ zei ik liefelijk. ‘Het is geen beer, het is een kat!’ snauwde ze. Ik grinnikte en nam het beestje in mijn handen. ‘Wat mankeert eraan?’ Ze nam naast mij plaats en begon te vertellen: ‘Zijn hartje is gebroken en hij huilt heel de dag maar door en door.’ ‘Oh, wat zielig zeg.’ zei ik gemeend. ‘Maar vertel eens, hoe heet je kindje?’ Ze keek me met haar helderblauwe ogen trots aan en zei: ‘Tupac Amaru Shakur!’ ‘Tupac, weet je wel wie dat is?’ gierde ik van het lachen. Ze keek mij aan alsof ik een hele domme en rare dokter was. ‘Tuurlijk, iedereen weet toch wie dat is. Maar dokter, heeft u iets tegen een gebroken hart?’

Wat een schattig kindje was dat. Ik wou haar in een doosje stoppen en meenemen, maar volgens mij is dat strafbaar. En wat zal ze geweldige ouders hebben die haar op jonge leeftijd al kennis laten maken met verschillende culturen.

En tja, wat betreft het gebroken hartje. Daar is helaas nog geen medicijn voor. Maar het schijnt dat liefde erg pijnstillend werkt.

“I’m not saying I’m gonna change the world, but I guarantee that I will spark the brain that will change the world.’’ (Tupac Amaru Shakur).

1 antwoord
  1. Cyndi
    Cyndi zegt:

    Wat een schattig kindje was dat. Ik wou haar in een doosje stoppen en meenemen, maar volgens mij is dat strafbaar. Haha zo leuk geschreven !ga zo door lieve Do

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie