#Roffa

“Ik vind het maar niks Do,’ zei Selar afgelopen zondag. ‘Dat Rotterdams accentje van je. Waar is je schattige Zuid-Limburgse accentje gebleven?’

Tja, ergens wel jammer maar ik moest hem verleren. In Rotterdam werd ik als allochtoon niet bepaald serieus genomen met mijn misplaatste accent. “Jongens ga met dat meisje praten. Zij praat zo grappig,” vertelde een Turkse jongen van mijn schooljaar, terwijl hij naar mij wees. “Ach wat schattig! Kom je uit Belgie?,’ vroeg een Marokkaans meisje mij. En zo ging het een heel jaar lang door. Ik had zelfs een vriendin die mijn quotes op facebook zette zodat heel de wereld kon meegenieten van mijn gekke uitspraakjes. Van je vrienden moet je het hebben!

Tegenwoordig lachen ze mij uit om mijn harde Rotterdamse R en af en toe een verdwaalde zachte G. Ewa ja, ik praat nou eenmaal grappig want ik heb in bijna alle hoeken van Nederland gewoond. En hoogstwaarschijnlijk spreek en versta ik meer Nederlandse dialecten dan de gemiddelde Nederlander. Maar nergens heb ik mij zo erg thuis gevoeld als in Rotterdam.

Misschien komt het door die zwerver die altijd bij de Bijenkorf zijn bekende liedje staat te zingen: “Koop een krantje bij mij, maak mij blij.”

Of misschien omdat er op straat Rotterdams wordt gesproken. Dat betekent dus dat je in de ene hoek Turks hoort en in de andere hoek Chinees en aan de overkant weer een heel ander taaltje.

Heel misschien komt het door mijn secret crush: de Erasmus brug. Die zelfs mijn donkerste dagen, no matter what, weet te verlichten. Of zal het Centraal Station zijn, waar ik altijd spontaan zin krijg in een kapsalon? Met extra veel kaas. Want ik ben nou eenmaal een kaaskop.

Maar waarschijnlijk komt het doordat Rotterdam, net als ik, verwoest werd door een oorlog. En nu een tweede kans krijgt om opnieuw te schijnen.

Wat het ook is,
Roffa, ik heb je lief ♡

3 antwoorden
  1. Souhaila
    Souhaila zegt:

    Je bent echt een super leuke meid en ik geniet keer op keer van je facebook posts en nu kunnen we met z’n allen ook nog eens je leuke en leerzame verhaaltjes lezen op je blog. Super veel love naar jou je bent echt een voorbeeld voor mij en vele anderen❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie