#Logica

Terwijl in de ene ruimte iemand opnieuw leert lopen, krijgt in een ander ruimte iemand te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Een paar gangen verder op, wordt er een nieuwe baby geboren en op een afdeling een verdieping lager leest een arts de tijd van overlijden op, terwijl de ander het opschrijft en je het gepiep van een stilstaand hart op de achtergrond hoort.

Vijf minuten geleden vertelde je iemand dat ze nog maar 3 maanden te leven heeft en nu krijg je de uitslag van een ander patient binnen dat het geen kwaadaardige tumor is en je iemand heel erg blij kan gaan maken met het goede nieuws.

Kortom, er zit totaal geen logica in. Maar hoe raar dit ook klinkt, het geeft je eigen leven perspectief. Mijn problemen lijken opeens heel klein. Sterker nog, je vergeet ze even omdat je andere belangrijkere dingen aan je hoofd zult hebben. Namelijk mensen, die jouw zorg nodig hebben. Jij bent als arts-assistent, maar ook als co-assistent de toekomst. Misschien voel jij je als co-assistent soms nutteloos en dom, want uhm..dat is ergens namelijk ook de waarheid. Maar het is een leerproces. Nu kan je ontdekken wat voor rol je later kan en wilt spelen in het ziekenhuis.

Stay positive, en dan zul je zien dat het opeens niet meer zo zwaar weegt dat je geen goed antwoord gaf op de vraag van de professor. Tuurlijk het voelt rot, maar goed ook. Want dat rotte gevoel, geeft aan dat je het meer dan ooit wil. En dat je het goed wilt doen. Go shine!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie