#GoudenMuntjes

“Sorry dat ik je stoor hoor,’ zei het meisje van een jaar of zes, dat springend op de lege stoel tegenover mij kwam zitten. Terwijl ik een grote slok van mijn chai latte naar binnen werkte, keek het meisje mij liefelijk aan met haar bruine oogjes en sloeg haar blonde haren naar achteren. “Ik ben zo moe,” zuchtte ze.

Ik wilde bijna zeggen, ach kind het leven is vermoeiend. Maar dat wou ik haar niet aandoen. “Waar ben je zo moe van? Je bent nog zo jong.” Het meisje keek mij lachend aan en sprong uit haar stoel. “Hiervan,” zei ze en deed een dansje. “Ik doe dit al heel de dag en ben daarom nu heel moe.” Ik grinnikte. “Dat kun je wel goed. Waar heb je dat geleerd?” Het meisje haalde haar schouders op en al gauw kwam een wat oudere, donkere meisje met prachtig kroes haar, naast haar staan. “Dit is mijn zusje,” zei het blonde meisje en knuffelde haar. “Ze liegt hoor,” giechelde het donkere meisje “Ze wilt heel graag mijn zusje zijn.” “Ik lieg niet,” gilde het kleine blonde meisje. “Ze is gewoon mijn zusje hoor!”

Ik vond het zo lief! Konden alle mensen elkaar maar zien als zussen en broers, ongeacht ras of geloof. Terwijl ik met een glimlach naar de twee “zusjes” keek, hoopte ik stiekem dat ze hun puurheid altijd zouden behouden.

Toen ik opstond en mijn jas aantrok, keek het blonde meisje mij bedroefd aan en vroeg waar ik heenging. “Naar huis,” antwoordde ik. “Maar blijf toch nog even!” Ik kneep haar in haar wang en vroeg naar haar naam. “Yasmine,” giechelde ze en deed haar handen in haar broekzakken. “Mooie naam Yasmine!”. “Wacht, ik wil je wat laten zien.” Ze graaide in haar broekzakken naar iets wat ze niet kon vinden. “Ik denk dat ik het kwijt ben! Ik had gouden muntjes. Zeg, als jij onderweg een gouden munt ziet, zou je het dan aan mij terug kunnen geven?” “Tuurlijk,” knipoogde ik en zwaaide naar de twee zusjes.

Niet beseffend dat zij het kostbaarste goud bezitten in elkaars hart, zag ik ze vervolgens naar hun moeders rennen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie