#DurfTeDoen

Een jaar terug was mijn leven zo anders. Ik weet nog dat niks mij kon opfleuren. Van alle kanten leken touwen aan mij te trekken. Ik kwam maar niet verder. Tot ik mezelf op een dag totaal verslagen in de spiegel aantrof, mezelf boos heb aangekeken en beval om er onmiddellijk mee te stoppen.

Ik was het zat om maar telkens op de rem te drukken. Altijd maar braaf wachten tot het stoplicht weer op groen springt en ik eindelijk door mag rijden, terwijl de rest mij, ondanks alle snelheidsregels en het rode stoplicht, bleef inhalen.

Met andere woorden, andere mensen hadden gewoon simpelweg schijt. Ze deden niet mee aan de regels waar ik mij zo heilig en loyaal aan hield. Jaren heb ik zitten tobben en mezelf afgevraagd waarom mensen zich zo schaamteloos gedroegen en als een kudde schapen over alles heen liepen wat hun kant op kwam.

Wat mij nog meer frustreerde was dat juist die mensen verder kwamen, hun doelen haalden en de ‘aardige/goede’ mensen achterbleven. Het werd mij op een gegeven moment steeds duidelijker. Zodra mensen ‘succesvol’ zijn of willen worden zien ze door al die felle spotlights de echte mensen niet meer. Ze zien alleen zichzelf. En zullen er alles aan doen om jou te doen geloven dat ze beter zijn dan jij, en dat jij beter maar achter hen aan kunt blijven lopen. Want jij bent toch maar een bange sukkel.

Maar er komt een moment dat je niet meer stil wilt staan voor een rood stoplicht. Dat je niet meer aan de rem wil trekken, ook al weet je dat het misschien een botsing zal veroorzaken. Ik wilde botsingen veroorzaken. Ik wilde zo hard tegen mijn torenhoge muren aan knallen en breekpunten veroorzaken. Breekpunten die mij zouden bevrijden uit deze vervloekte comfort zone, zodat ik door kon groeien. Niet meer bang zijn, voor sullige dingen of mij druk maken over wat andere mensen van mij denken.

Het werd tijd dat ik weigerde om op een dag wakker te worden en face to face te staan met het feit dat IK geen herinneringen heb. Dus laat je kostbare dagen niet wegkruipen in verloren hoeken, als jij het middelpunt in je leven kunt zijn. Go Shine.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie