#BlauweVinkenDepressie

‘Zij gaat zeker weten nooit trouwen,’ hoorde ik een meisje tegen haar vriendin zeggen. Ze zaten tegenover mij in de trein en scrolden door hun telefoons. ‘Daar is ze veel te lelijk voor.’ ‘Zo, echt wel. Moet je die neus zien. Als ik haar was had ik allang plastisch chirurgie gedaan,’ zei het andere meisje. ‘Dat heeft ze al gedaan hoor. Kijk die lippen dan, sowieso botox,’ zei het andere meisje weer. Ik zat vol verbazing te luisteren. Niet alleen om hun domheid, want botox spuit je niet in lippen, maar meer om de dingen die ze zeiden. Ze zagen er beide netjes uit, hun make-up mooi gedaan, haren netjes gestijld en kleren perfect gematcht. Toch vond ik ze lelijk door de woorden die uit hun mond kwamen.

Ik besloot niet meer naar ze te luisteren en naar buiten te staren. In het raam zag ik mijn eigen reflectie. De inmiddels beruchte drol-look-a-like knotje van mij, mijn overdreven dikke trui (maar goed, ik ben nou eenmaal een koudkleun), mijn wenkbrauwen on hide and seek ipv on fleek, mijn gescheurde broek. Als Sem mij nu zou zien, zou ze afkeurend met haar hoofd schudden en peinzend vragen of ik een zwerver ben en een euro in mijn hand drukken.

Uiterlijk is belangrijk. Dat weet ik. Maar tegenwoordig hechten mensen er meer waarde aan, dan het waard is. Ze werken meer aan hun wenkbrauwen dan aan hun karakter. En dat doet mij eerlijk gezegd pijn om te zien. Of misschien ben ik gewoon stiekem jaloers omdat mijn wenkbrauwen de weg kwijt zijn en die dikke trui mij 5 kilo zwaarder doet lijken.

Wat ik wil zeggen is, dat al die onzin helemaal niet nodig is. Iedereen is perfect zoals die is. En niemand, maar dan ook niemand is TE LELIJK om te trouwen.

Wij vrouwen, worden al onzeker genoeg gemaakt door mannen die op Brad Pit lijken, honderden mooie vrouwen in hun lijst hebben en maar ons de blauwe vinkjes blijven geven. Ik noem het de blauwe vinkjes depressie. Om maar verder niets te zeggen over alle social media en het LIKE-gebeuren. Niet ontkennen dames, die nieuwe selfie die je vandaag maakte en waar je zo trots op was, maar 10 likes voor kreeg, heeft je mascara niet veel goed gedaan.

Ik hou er niet van om in gebiedende wijs te praten, maar vandaag doe ik het toch. Wees lief voor elkaar!! Het is nergens voor nodig om elkaar af te katten en onzekerheid aan te praten. En het is veel leuker om een compliment te geven en te ontvangen, dan iemand te beledigen. Dus geef dat meisje, die je ‘te lelijk vind om te trouwen’ die like op haar nieuwe selfie vandaag, want jij zou het ook waarderen.

Laat je schoonheid ook stralen in de woorden en het gedrag dat je gebruikt en uit. Je bent mooi zoals je bent. Al die poespas is nergens voor nodig. Go Shine <3.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie